ТЪРСЕНЕ В:
-
-
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 250 г тъмни или пикантни маслини без костилки
- 2 скилидки чесън
- 180 г сирене фета
- 2 с.л. зехтин
- мащерка на вкус
виж цялата рецепта
Сезонни рецепти
Готварство
- 250 г тъмни или пикантни маслини без костилки
- 2 скилидки чесън
- 180 г сирене фета
- 2 с.л. зехтин
- мащерка на вкус
виж цялата рецепта
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 2 краставици
- 1 голямо узряло авокадо
- няколко стръка кориандър или магданоз
- 1 стрита скилидка чесън
- 1 малка глава червен лук
- сол, черен пипер на вкус
- 3/4 ч. л. кимион на прах
- 1/4 ч. л. люспи от лют червен пипер – по желабие
- 3 с.л зехтин
- 2 ч. л. ябълков оцет
- сокът на 1 лайм/лимон
виж цялата рецепта
-
Сезонни рецепти
Рецепти
- 1,200 кг картофи
- розмарин и мащерка на вкус
- За маринатата:
- сокът на 2 лимона
- 70 мл зехтин
- сол на вкус
виж цялата рецепта
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 450 г сирене рикота
- 1/4 ч.ч. течна сметана за разбиване
- 60 г крема сирене с по-малко сол
- канела на вкус
- 1 ч.л. пресен лимонов сок
- 50 г обелен и нарязан шамфъстък
- мед на вкус
виж цялата рецепта
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 1 връзка пресен магданоз
- 1 връзка пресен кориандър
- сокът на ½ лайм
- ½ ч.л. червен пипер на люспи
- 4 чушки халапеньо без семки
- сол на вкус
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
- 3/4 ч.ч. зехтин
- 4 скилидки чесън
виж цялата рецепта
-
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 150 г меко масло
- 190 г пудра захар
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 3 големи яйца
- 90 г пресято брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 110 г смлени бадеми
- 200 г боровинки
виж цялата рецепта
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 10 бр. гъби портобело или други по-големи
- 2-3 топки моцарела
- Настърган пармезан
- Свежи листа босилек
- Зехтин за намазване на гъбите
виж цялата рецепта
-
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 2 скилидки чесън
- 1 връзка пресен босилек
- 5-6 с.л. екстра върджин зехтин
- 100 г белени бадеми
- 6 узрели домата
- 50-60 г настъргано сирене пармезан или пекорино
- сол и черен пипер на вкус
виж цялата рецепта
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 2 краставици
- 1/4 ч.ч. оризов винен оцет
- 2 ч.л. сусамово масло
- 2 с.л. ситно нарязан кориандър
- 2 с.л. пресен босилек
- 2 с.л. пресен джоджен
- 4 стръка зелен лук
- 1 скилидка стрит чесън
- 1/4 ч.л. прясно настърган джинджифил
- 1 с.л. черен сусам
- Смлян червен пипер на вкус
виж цялата рецепта
-
-
Сезонни рецепти
Готварство
- 8 големи картофа
- 50 г масло
- Сокът на 1 лимон
- 1 стрък наситнен розмарин
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушена мащерка
- Няколко стръка наситнен див лук
- Сол, черен пипер на вкус
виж цялата рецепта
-
-
-
-
-
Печива
Готварство
- 1 кг спанак
- 400 г фини кори за баница
- 250 г крема сирене
- 1 чаша настъргано сирене моцарела
- 3/4 чаша натрошено сирене фета
- 150-200 г разтопено масло
- 2 големи яйца
- 1 чаша прясно мляко
- черен пипер на вкус
- сол, ако е необходимо на вкус
виж цялата рецепта
Печива
Готварство
- 1 кг спанак
- 400 г фини кори за баница
- 250 г крема сирене
- 1 чаша настъргано сирене моцарела
- 3/4 чаша натрошено сирене фета
- 150-200 г разтопено масло
- 2 големи яйца
- 1 чаша прясно мляко
- черен пипер на вкус
- сол, ако е необходимо на вкус
виж цялата рецепта
-
-
-
Печива
Готварство
- Фини кори за баница
- 1/2 ч.ч. сирене маскарпоне
- 1/2 ч.ч. сирене рикота
- 1/4 ч.ч. пудра захар, пресята
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/4 ч.ч. настърган/нарязан шоколад
- 1/4 ч.ч. течна сметана – разбита до твърди връхчета
- разтопено масло за намазване на корите
- 1/2 ч.ч. счукан обелен шамфъстък
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 250 г брашно
- 125 мл приятно топла вода
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 пакетче активна суха мая (2 и 1/4 чаени лъжички)
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- Съставки
- 2 и 3/4 чаши брашно
- 1 щипка сол
- 1/4 чаша захар
- 5 прахчета ванилия
- 3/4 чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжичка захар
- 7 г суха мая
- 3 яйца
- 125 г разтопено масло
- За плънката:
- 125 г тъмен или млечен шоколад
- 60 г масло
- 50 г счукани ядки по ваш избор и още за поръсване
виж цялата рецепта
-
-
Печива
Готварство
- За козуначените топчета:
- 400 г брашно за козунак + за замесване
- 50 г захар
- 1 щипка сол
- кората от 1/2 лимон
- 70 мл прясно мляко
- 70 мл течна животинска сметана
- 40 г краве масло
- 1 пакетче суха мая
- 1–2 с.л. тъмен ром
- 2 яйца
- кристална захар за поръсване
- масло за овалване на топчетата (около 125 г)
- За течния шоколад:
- 200 г сухо мляко
- 50 г какао
- 200 мл прясно мляко
- 1 ч.ч. пудра захар
- 125 г краве масло
- 1 пакетче ванилова захар
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- За първото тесто:
- 150 г брашно
- 100 г прясно мляко
- 15 г мая
- За второто тесто:
- 150 г захар
- 3 яйца
- 300 г брашно
- 70 г меко масло
- 4 г сол
- 15 г смлян анасон
виж цялата рецепта
-
-
-
Печива
Готварство
- 1 малък козунак
- 4 големи яйца
- 2 и 1 4 чаши прясно мляко
- 1 – 2 банана
- 1/4 чаша кафява захар
- 1/3 чаша масло, разтопено
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- канела на вкус
- 100 г счукани орехи
- 20 г стафиди
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- 350 г брашно
- 3 яйца
- 150 г захар
- 90 мл олио
- 170 мл прясно мляко
- 1 пакетче бакпулвер
- 2 супени лъжици бадемова есенция
- Настъргана лимонова кора на вкус
- Шепа захаросани портокалови кори
- Шепа стафиди – по желание
- Гранулирана захар за поръсване
- Бадеми за украса
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- 2/3 ч.ч. стафиди
- 50 мл портокалов сок или коняк
- 350-400 г брашно
- 1/2 ч.ч. кристална захар
- 1 пакетче суха мая
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 3/4 ч.ч. хладко мляко
- 2 големи яйца
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 супена лъжица настъргана портокалова кора
- 150 г масло на стайна температура
- около 30-50 г белени бадеми
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- 4 и 2/3 ч.ч. брашно
- ½ ч.ч. захар
- 200 мл прясно мляко
- 20 г мая
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 3 яйца
- 50 г масло
- 1 с.л. настъргана лимонова или портокалова кора
- жълтък за намазване
- За плънката:
- 200 г сирене рикота
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- ¼ ч.ч. захар
- ½ ч.ч. стафиди
виж цялата рецепта
-
Печива
Ръкохватки
- 6 чаши брашно
- 1 пакет суха мая
- ½ чаша бяла захар
- ¼ чаена лъжица сол
- ½ чаша масло
- 1 и ¾ чаши прясно мляко
- 3 яйца, разбити
- Сокът и коричките от 1 лимон
- 1 белтък
- 1 супена лъжица вода
- ½ чаша конфитюр от малини
- 1 чаша пудра захар
виж цялата рецепта
-
Печива
Рецепти
- 1 чаша брашно
- 3-4 супени лъжици захар
- 1 щипка сол
- 50 мл прясно мляко
- 2 супени лъжици масло, размекнато
- 1 яйце
- 1 кубче мая
- 50 г сушени портокали
- 50 г сушени стафиди
- 50 г сушени кайсии
- 1 супена лъжица мед
- 1 щипка канела
- 1 ванилия
- 50 мл тъмен ром
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- 1 голям картоф, обелен и нарязан
- 250 г телешка кайма
- 250 г свинска кайма
- ½ чаша ситно нарязан лук
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- ½ чаена лъжица сушена мащерка
- ¼ чаена лъжица сушена салвия
- ¼ чаена лъжица карамфил на прах
- 1 чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- ¼ чаша вода
- 1 пакет готово тесто за пай
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- 1 чаша меко фъстъчено масло
- ¾ чаша захар
- 1 голямо яйце
- ½ чаена лъжица сода
- ¼ чаена лъжица сол
- 1 чаша шоколадови капки
виж цялата рецепта
-
Печива
Готварство
- 4 яйца
- 200 г натрошено сирене
- малко повече от половин кофичка кисело мляко
- 100 г меко масло
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- брашно колкото поеме, до получаването на гъста каша
виж цялата рецепта
-
-
-
-
Празнични рецепти
Видеа
- 200 г крема сирене (Lacrima)
- 200 г краве масло (Lacrima)
- 5 яйца
- 1 бакпулвер
- 1 ч. л. ванилова захар
- 200 г захар
- 300 г брашно
- Какао
виж цялата рецепта
Празнични рецепти
Видеа
- 200 г крема сирене (Lacrima)
- 200 г краве масло (Lacrima)
- 5 яйца
- 1 бакпулвер
- 1 ч. л. ванилова захар
- 200 г захар
- 300 г брашно
- Какао
виж цялата рецепта
-
-
-
Празнични рецепти
Готварство
- няколко парчета козунак или кекс
- 250 г маскарпоне
- 2 белтъка
- 4 жълтъка
- 60 г + 80 г захар
- 1/2 ч.л. канела – по желание
- 300 мл кафе
- 70 мл коняк или друг алкохол
виж цялата рецепта
-
Празнични рецепти
Великден
- 7 яйца
- 1/2 кофичка майонеза (може и повече)
- 4-5 супени лъжици кисело мляко
- 1 скилидка стрит чесън
- 2 стръка пресен лук
- 100 г натрошено сирене
- сол, черен пипер
виж цялата рецепта
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Празнични рецепти
Великден
- 1 агнешки бут
- 1 връзка пресен лук
- 4-5 стръка джоджен
- сол
- червен пипер
- черен пипер
- розмарин
виж цялата рецепта
-
Празнични рецепти
Готварство
- 1/2 кг агнешки котлети
- За соса/глазурата:
- 100 мл соев сос
- 1 чаена лъжичка мед
- 1/2 чаена лъжичка пипер – може да е лют на люспи или черен смлян
- зехтин
- масло
- 1-2 скилидки чесън
виж цялата рецепта
-
Празнични рецепти
Готварство
- Около 1,600 кг агнешка плешка без кост нарязана на хапки
- 3 стрити скилидки чесън
- 3-4 моркова
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 голяма глава лук
- 2 чаени лъжички сладък червен пипер
- 1 буркан печени червени чушки
- 1 голям домат, обелен и нарязан
- няколко стръка наситнен магданоз
- 1 дафинов лист
- 1 чаша сухо червено вино
- 1 чаша пилешки/агнешки бульон
- сол, черен пипер на вкус
- За маринатата на месото:
- 1 супена лъжица пресен наситнен розмарин
- 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
- 3 стрити скилидки чесън
виж цялата рецепта
-
-
-
-
-
Зимнина
Готварство
- ¾ чаша вода
- ¾ чаша захар
- 1 щипка канела или 1 пръчка
- 2 големи портокала
- 10 бр. карамфил
- 750 мл (1 бутилка) червено вино
виж цялата рецепта
Зимнина
Готварство
- ¾ чаша вода
- ¾ чаша захар
- 1 щипка канела или 1 пръчка
- 2 големи портокала
- 10 бр. карамфил
- 750 мл (1 бутилка) червено вино
виж цялата рецепта
-
-
Зимнина
Готварство
- 4 патладжана
- 1,5 кг микс червени и зелени чушки
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- 1 с.л. ябълков оцет
- 80 мл олио
- сол на вкус
- 1 с.л. горчица по желание
виж цялата рецепта
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Зимнина
Готварство
- 1 кг патладжани
- За маринатата:
- 150 мл зехтин екстра върджин
- 4 с.л. бял винен оцет
- 1-2 люти чушки нарязани на ситно
- 2 стрити скилидка чесън
- 3 стръка наситнена прясна мащерка
- ½ ч.л. прясна или сушена майорана
- сол на вкус
виж цялата рецепта
-
Зимнина
Готварство
- 7 глави червен лук
- 2 глави шалот
- 1 глава бял лук
- 1 сладка червена чушка
- 1 люта чушка
- 270 мл оцет балсамико
- 50 мл червен винен оцет
- 220 г тъмна кафява захар
- 1 пръчка канела
- 2 дафинови листа
- 1 стрък пресен розмарин
- Зехтин
виж цялата рецепта
-
Зимнина
Готварство
- 300 г готови сушени домати
- 2-3 ч.ч. вода
- 2-3 ч.ч. бял винен оцет
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушен розмарин
- 2-3 скилидки чесън
- люспи лют червен пипер по желание
- зехтин колкото да покрие добре доматите
виж цялата рецепта
-
Зимнина
Готварство
- 3 супени лъжици растително масло – олио/зехтин
- 1 килограм жълт лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена лъжичка прясно нарязана мащерка или сушена
- 1/4 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
- 1/2 ч.ч. пилешки бульон – за предпочитане домашен без много сол
- 3-4 супени лъжици мед
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- 1/4 чаена лъжичка сушен джинджифил
- 1/2 ч.ч. нарязани сини сушени сливи
виж цялата рецепта
-
Зимнина
Туршии
- 2 патладжана
- За дресинга:
- няколко стръка копър, магданоз, целина
- 4 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 1/2 чаена лъжичка сол
- оцет, олио
виж цялата рецепта
-
Зимнина
Туршии
- 1 кг патладжан
- 500 мл оцет
- 2 скилидки чесън
- зехтин екстра върджин
- листа босилек
- риган
- сол
виж цялата рецепта
-
-
-
-
-
Ръкохватки
Готварство
- 3 яйца
- 500 г сирене рикота
- 150 г захар
- 50 г картофено нишесте
- 100 г настърган или нарязан шоколад
- ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
виж цялата рецепта
Ръкохватки
Готварство
- 3 яйца
- 500 г сирене рикота
- 150 г захар
- 50 г картофено нишесте
- 100 г настърган или нарязан шоколад
- ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
виж цялата рецепта
-
-
-
-
Ръкохватки
Готварство
- 1 голям патладжан, нарязан
- 2 чаени лъжици зехтин
- 600 г агнешка кайма
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица кориандър
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица лют червен пипер
- 400 г домати от консерва
- 1 чаена лъжица доматено пюре
- 1 дафинов лист
- ½ чаена лъжица мащерка
- ½ чаена лъжица риган
- За заливката:
- 250 мл прясно мляко
- 25 г масло
- 25 г брашно
- 1 щипка индийско орехче
- 30 г натрошено сирене
- 250 г рикота или извара
- 1 яйце
виж цялата рецепта
-
-
Ръкохватки
Ръкохватки
- 200 г крема сирене (Lacrima)
- 1 яйце + 1 жълтък за намазване
- 200 мл прясно мляко
- 500 г бяло брашно
- 1 пакетче суха мая
- 100 мл олио
- 1 ч. л. захар
- 1 ч.л. сол
- сусам
- 1 ч. л. заквасена сметана
виж цялата рецепта
-
Ръкохватки
Готварство
- За блата:
- 100 г брашно
- 20 г натурално какао на прах
- 80-100 г захар
- 5 големи яйца
- 2 по 100 мл прясно мляко
- За шоколадовата заливка:
- 200 г черен/млечен шоколад
- 200 мл прясно мляко
виж цялата рецепта
-
-
-
Ръкохватки
Видеа
- 1 голям пакет бишкоти
- 3 пакетчета крема сирене (Lacrima)
- 200 мл течна сметана
- 5 с. л. пудра захар
- 4 лъжици ром
- 2 чаши студено кафе
- какао
виж цялата рецепта
-
Ръкохватки
Готварство
- 3 яйца
- 200 г захар
- 300 г брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 120 мл олио
- 50 мл прясно мляко
- 4 супени лъжици натурално какао на прах
- Сладко от кайсии или друго ваше любимо
виж цялата рецепта
-
-
-
-
-
Ръкохватки
Коледа
- 200 г краве сирене (Lacrima)
- 300 г кисело мляко
- 2 с. л. лешници
- 30 мл зехтин
- 1 стрък мента
- сокът от 1/4 лимон
виж цялата рецепта
-
Ръкохватки
Коледа
- 2 ч. ч. брашно
- 100 г кашкавал Lacrima
- 80 г гъби
- 2 яйца
- 1 ч. л. бакпулвер
- 200 г кисело мляко
- 30 мл олио
виж цялата рецепта
-
-
-
-