Семейство

Всичко за Коледа

Празнична украса, вкусна трапеза, традиции и обичаи, късметчета, идеи за подаръци – всичко за Коледа и Нова година в Аз жената!

21.12.2017г. / 09 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Скъпи читателки, наближават Бъдни вечер, Рождество Христово, Коледа, Нова година!

Аз жената“ ще Ви помогне да се подготвите навреме, да не пропуснете нещо, за да бъдат празниците Ви щастливи и неповторими.

Подаръците:

Поздрави, пожелания, честитки:

Традициите:

Празничната трапеза:

Коледната украса:

Дядо Коледа, децата:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Не писах, че ни е виновно православието. И да, зная, за което питаш дали зная и още много други работи зная. И правя каквото мога. Но като десетилетия наред в българската църква бяха внедрявани милиционери и агенти на други служби, така ще е. И не зная дали, кога и как ще се оправи. Спомням си как на Великден инспектор от детска педагогическа стая заставаше зад вратата на църквата да дебне кое дете ще влезе, та да го изгони и да му се кара, и т. н. Също и какво ставаше, ако някое дете счупи стъкло на училището. А ако счупи стъкло на черквичката до него, само попът се караше, останалите, вкл. учителите, правеха се че не виждат. Така беше, много дълго време така беше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ели ( преди 11 години )
В Холандия само прайш"чук-чук"на едно малко прозорче отстрани на църквата и отвътре се подава една ръка и ти дава голяма торба пълна с храна!Не е ли стахотно,ама ако е в България всеки ще отиде да *** и тези дето живеят в палатите:)Щото и толертността се учи в църквата пък те наобратно се кръстят наште гъзари и незнаят да станат прави,като пее попа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Ели ( преди 11 години )
Глупости!Не е Православието проблема.Българското Православие е проблема.Само джоба си гледат поповете в България.В Гърция също са Православни ама църквата им е като училище,а тук е като морга на традициите.Само се правят ритуали,а хората не разбират защо ги правят и не влагат вяра в действията си.Няма неделно училище,а във всички други Православни старани не е така,има!НЕ е НУЖНО ДА СЕ ПРЕКРЪСТВАМЕ,ЗАЩОТО КРЪЩЕНИЕТО НА ПРАВОСЛАВНИ,КАТОЛИЦИ И ПРОТЕСТАНТИ Е ЕДНАКВО И СИМВОЛИЗИРА ЕДНАКВО НЕЩО,НЕАВИСИМО ЧЕ ЕДНИ ГО ПРАВЯТ С ПЪЛНО ПОТАПЯНЕ,А ДРУГИ С ПОРЪСВАНЕ С ВОДА.ХУБАВО Е САМО ДА СЕ ПОУЧИМ ОТ НАЦИИТЕ,КОИТО СА ПО ДУХОВНИ ОТ НАШАТА,а те са протестантските(не мога да си изкривя душата).В Германия във всички църкви,всияки деца правят подаръци в неделното училище и после се пращат чрез една фондация"Operation Christmas Child"не други деца от света.Ето това не го правим ние.Децата на повечето българи са егоистчета и дори на Коледа не са готови да жертват малко от средствата предвидени за тях за някое бедно дете, даже да го познават.Ако се прави нещо то е показно!КОЛЕДА Е ПРАЗНИК НА ДОБРОТО,ЕЙ ТОВА ИСКАХ ДА КАЖА!Само ЧЕ:)))ДОБРОТО СЕ УЧИ ОТ БИБЛИЯТА И ОТ ЦЪРКВАТА!Можете да разгледате сайта за тази мисия,която споменах!Мрън,ако почетеш малко ще рабереш,че отрязаната ръка на едно дете в Батак е занесена от протестантския мисионер Алберт Лонг на великите сили и ако не е било протестанското мисионерство(а Лонг е имал уважението на Европа)сега щяхме да сме Турция!Европа разбира за зверското потушаване на Априското възстания чрез един протестант(методистки).България никога не е била толкоз Православна така и няма нужда да се прекръстваме,ние може да се пръснати и окъпани с вода,ама колко човека знаят една молитва наизуст?Ти чувал ли си за митарствата примерно,като си Православен?(само по митарсствата се различават 3те основни клона на християнствотообщо взето)Разликата между християнските църкви по света е само в различния начин на служене(литургията),вярата е една,а само хората са различни.Един протестанстки проповеднк или католически Отец ще обиколи хората от епархията си,а у жас кога ще дойде попа да те успокои след смърт на близък(по желание)или ей така да те види!Така се постига и уважението към Бог и към институцията църква и към ценностите и към празниците!МРАЗЯ ВСИЧКИ ПРОСТАЦИ ,КОИТО ГъРМЯТ ПИРАТКИ НА КОЛЕДА!(на НОВА ГОДИНА ОК:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Е, ако православието ни е проблемът, хайде да се прекръстим, колко му е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ели ( преди 11 години )
Мрън,най-искрено ти пожелавам да познваш такива американци,каквито аз познавам.Жената,която цитирах е директор на работата с младежи в една църква,другите ми приятели са строителен предприемач и един готвач,който готви в собственив си ресторант.Много българи нямат възможност да общуват с интелигентни хора.Примерно не можеш да отидеш да миеш автобуси и да очакваш ,че колегитети афроамериканци и латиноамериканци ще са много умни и интелигентни.И там има мизерия,но цялата им нация се крепи,защото средната класа са яки протестантни ,а не комунистически ***!Аз уважавам Православието от гледна точка на това,че съм българка,но тая държава нашата с празните православни традиции,които хората изпълняват машинално няма да се оправи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ели ( преди 11 години )
Била съм там.Споменавам филмите,защото на мен самата ми е много странно как става това филмите им да изразяват действителността толкова.Ето какво ми пише моя близка от Америка,защото в момента съм в България.Тя е бяла американка,средна класа:"WE are Thrilled that Obama won!!! He is tremendous, He gives me hope for the entire world.Eli, even if he was Muslim, I would be happy. I have many Muslim friends! Obama is very Christian. I have been praying that he would win.It is a day to celebrate!"От нейните думи можеш да си извадиш извод,че те са наистина супер отдадени християни.А за украсите,коледните химни,молитвата на Коледа и пуйката аз мога да кажа ,че съм ги видяла тези неща.Е кво пречи и ние да празнуваме ,като тях.Да сменим пуйката с прасенце може,но да подменяме същността на празника...Те са щастливи хора,като белгийците,шведите ,германците,защото при протестантските нации независимо от континента нещата са много емоционални и духовни.Да не прозжвучи тъпо,но мога да кажа,че те гледат,като овчици,а ние като лисици.И също щях да казвам,че американската действителност ми липсва супер много и затова наистина ч намирам във филмите,защото откакто съм си тук(за малко)откачам от злобата и завистта и гадостта и материализма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Ели, казваш, че имаш поглед. Откъде е тоя поглед, само от филмите ли?Иначе, мормоните ги поменах нарочно. :-) Интересно ще е наистина някой, който е бил там или е сега, да каже... Аз не познавам американци, нито пък хора, които отблизо да познават американци. Наистина по филмите и по книгите може да се съди, но по-вярна е все пак действителността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ели ( преди 11 години )
Аз имам поглед как празнуват средната класа в Америка.Абсолютно като на филм и абсолютно искрено.Сядат си на Коледа на масата казват молитва,ако имат пиано свирят и пеят коледни песни,всички си украсяват целите фасади на къщите ,защото СРЕДНАТА КЛАСА имат отношение към този празник.Техните църкви са ,като читалища,децата им растат по цъковните"кръжоци".:)Те може да се потомци на гадовето,които са се гаврили с робите,но не мисля че са лицемерни.Просто то се вижда,че не са.Вижда се в очите им,че са позитивно настроени към хората околко тях.Тази наивност трябва да се види за да се повярва.А каква е средната класа в България?Ами ...комунисти,потомци на *** ,които през Втората световна са разбивали с пушките си зъбите на умрелите германци да вадят злато...От тая гледна точка е по добре да си имал роби(то не всички американци са мъчили робите,някои са се грижили добре за тях)отколкото да си осквернявал трупове.Американците имат мярка просто(средната класа) и оттам им е хубажото,а ние нямане мярка в правенето на зло.Те мразят черните,но им дават шанс,а ние мразим *** без да им даваме шанс.Аз лично не смятам,че *** заслужават шанс,но не се гордея с тази си нагласа.Няма идеални хора,но при американците съществува желание да са добри на Коледа,а при нас съществува желание да се изпраскаме ,че сме добри.И Мрън...моля те не слагай мормоните на едно с другите деноминации(Методисти,Баптисти,Конгрешани,Лютерани,Калвинисти).Мормоните са само един щат и примерно кръщението при тях се прави тайно от близки и роднини,което е сектантско.Всички други изповядват Апостолския символ на вярата ,Триединството...А мормоните не.И па са по-добре от "фарисеите езически "в България.(както се беше изразила сестрата на Борис първи в едниименния филм).Рядко можеш да водиш интересен разговор в Интернет.Ще се радвам да продължим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Да, Ели, само дето едва ли не до вчера, точно в САЩ продаваха и купуваха хора като ***, и пак пееха коледни песни и президентите им се кълнахя пред Библията. А по това време някъде в България май забравихме хората какво са правили... Някак много бързо повярваха в Бога в САЩ. И някак много бързо преживяха куклуксклан и избраха уж *** за президент. Не е лошо някой, който сега живее там да каже нещо по въпроса, за Бога и американците. Пък за католици, православни, протестанти и мормони, баптисти и калвинисти, друг път ще говорим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
darina ( преди 11 години )
skupa sestri4ke ,jelaq ti da iskara6 mnogo hubavo na praznika na studentite!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар